AIDA reference image
O projektu

Alzheimer patients Interaction through Digital and Arts

Poraja se veliko kritičnih vprašanj, povezanih s podporo, ki je na voljo starejšim ljudem z Alzheimerjevo boleznijo ter njihovim družinam in oskrbovalcem, ki se pogosto znajdejo v položaju osamljenosti in izolacije, kar je postalo še hujše zaradi omejitev zaradi Covid-19. Družba bi jim morala omogočiti življenje v sprejemajočih, vključujočih in spoštljivih skupnostih s spodbujanjem dejavnosti, ki bi lahko odstranile ovire, ki jim preprečujejo sodelovanje v družbenem življenju. Projekt AIDA naslavlja ključne kompetence, ki so potrebne za sodelovanje vključenih strokovnjakov in se teži k ustvarjanju skupne metodologije.

Zakaj AIDA?
Povzetek

Kaj počnemo

Cilji projekta

Izvedba

Pričakovani rezultati

Rezultati

Kaj bomo dostavili

Metodologija AIDA

Pilotiranje

AIDA Mozilla Hubs

PARTNERJI

Spoznaj projektne partnerje

Fondazione Patrizio Paoletti - RINED

Italija

Koordinator projekta. Raziskovalni inštitut za nevroznanost, izobraževanje in didaktiko (RINED) je del italijanske fundacije Fondazione Patrizio Paoletti (FPP), registrirane v Nacionalnem registru raziskav pri Ministrstvu za izobraževanje, univerzo in raziskovanje (MIUR). Glavni cilj RINED in FPP je individualizacija novih teoretičnih in praktičnih modelov znanja, ki spodbujajo kognitivno, fizično, psihološko in čustveno zdravje in dobro počutje od otroštva do starosti.

CRHACK LAB Foligno 4D

Italija

CRHACK LAB FOLIGNO 4D je bil ustvarjen, da bi mladim pomagal razviti odvisnost od inovativnega razmišljanja in pridobiti zavestno digitalno praktično kulturo, z vnaprejšnjim izpostavljanjem najnaprednejšim tehnologijam, in jih s tem pripravili na nova delovna mesta, ki se bodo pojavila v naslednjem desetletju.

Innovation Frontiers

Grčija

Innovation Frontiers IKE je inovativno raziskovalno podjetje za izobraževalne tehnologije, ki je specializirano za ustvarjanje izobraževalnih, privlačnih in zabavnih učnih izkušenj, ki vključujejo inovacije, ustvarjalnost in igro za izboljšanje pretoka za učence, s sedežem v Atenah v Grčiji.

Urad za javna dela

Irska

Urad za javna dela (OPW) Heritage Services skrbi za 780 najpomembnejših irskih območij dediščine, vključno z nacionalnimi spomeniki, ter zgodovinskimi parki, vrtovi in zgradbami. Ekipa predanih strokovnjakov skrbi za zgradbe, pokrajine in zbirke, ki so jim zaupane, in jih vsako leto da na voljo več kot 12 milijonom obiskovalcem, da se iz njih učijo in uživajo.

Alzheimer Bulgaria

Bolgarija

Združenje Alzheimer Bolgarija je neprofitna organizacija za javno korist (NVO). Njihovo poslanstvo je spremeniti odnos, politiko in prakse v Bolgariji v zvezi z osebami z demenco in njihovimi oskrbovalci, da bi izboljšali kakovost njihovega življenja.

Spomincica - Alzheimer Slovenia

Slovenija

Spominčica - Alzheimer Slovenija (1997) je nevladna organizacija s statusom humanitarne organizacije, namenjena pomoči in podpori osebam z demenco in njihovim oskrbovalcem, ozaveščanju in povezovanju relevantnih interesnih skupin na področju demence. S svojimi aktivnostmi se osredotočamo na zadovoljevanje vedno večjih potreb na tem področju v naši družbi, predvsem tistih, ki živijo z demenco doma, in potreb njihovih družin.

Viborg Commune

Danska

Muzej Viborg je kulturnozgodovinski muzej, ki je odgovoren za arheologijo in sodobno zgodovino v občini Viborg. Muzej Viborg je v lasti in upravljanju občine Viborg. Muzej Viborg izvaja dejavnosti razširjanja v četrti katedrale in na drugih območjih kulturne dediščine v občini Viborg, ter vodi tudi mesta za obiskovalce Hvolris Iron Age Village, The Five Halders in E Bindstouw.

PRIDRUŽENI PARTNERJI

Sodelujemo z njimi

To moraš vedeti

Kaj je Alzheimerjeva bolezen?

Alzheimerjeva bolezen je najpogostejša vrsta demence
Za Alzheimerjevo bolezen ni zdravila
Alzheimerjeva bolezen ni naraven proces staranja
Hitrost napredovanja bolezni je v veliki meri odvisna od kakovosti oskrbe in podpore

Kako lahko pomagata digitalizacija in umetnost?

Umetnost osebi z demenco ponuja priložnost za prestrukturiranje njegovega stanja, pripomore k izboljšanju splošnega počutja in posledično kakovosti življenja.
Umetnost in kultura imata notranjo vrednost tako za razvoj kognitivnih aktivnosti, kot tudi za negovanje intenzivnih socialnih odnosov in oblikovanje osebe v najširšem smislu.
Digitalizacija je odličen vir za šibkejše in invalide. Ponuja jim okno v svet, pomaga jim pri boju proti osamljenosti in izolaciji.
Digitalizacija je ena od ključev za interpretacijo Alzheimerjeve bolezni v sodobni družbi.
KONTAKT

Kontaktiraj nas

Številka pogodbe: št. 2021-1-IT02-KA220-ADU-000027077

The Erasmus+ Program

Ta projekt je financirala Evropska komisija. To spletno mesto odraža samo poglede avtorja in Komisija ne more biti odgovorna za morebitno uporabo informacij, ki jih vsebuje.

© artzheimer.eu. All Rights Reserved. Designed by CRHACK LAB F4D