AIDA reference image
Om projektet

Alzheimer patients Interaction through Digital and Arts

Der er mange kritiske problemer forbundet med de tjenester, der er tilgængelige for ældre mennesker med Alzheimers sygdom og deres familier og pårørende, som ofte befinder sig i en situation med ensomhed og isolation. Og det er blevet endnu værre på grund af Covid-19 restriktionerne. Samfundet bør sætte dem i stand til at leve i et indbydende, rummeligt og respektfulde fællesskaber ved at fremme aktiviteter, der kan fjerne barrierer, der forhindrer dem i at deltage i det sociale liv. AIDA adresserer de nøglekompetencer, der er nødvendige for de involverede fagfolk til at samarbejde og bevæge sig hen imod skabelsen af ​​en fælles operationel metodologi.

Hvorfor AIDA?
Resumé

Det gør vi

Mål

Implementering

Forventede resultater

Resultater

Hvad vi leverer

AIDA metode

Pilotering

AIDA Mozilla Hubs

Partnere

Mød projektets partnere

Fondazione Patrizio Paoletti - RINED

Italien

Projektkoordinator. Forskningsinstituttet for neurovidenskab, uddannelse og didaktik (RINED) er en del af Fondazione Patrizio Paoletti (FPP), som er en italiensk fond, der er registreret i det nationale forskningsregister i Ministeriet for Uddannelse, Universitet og Forskning (MIUR). Hovedmålet med RINED, og ​​FPP generelt, er at individualisere nye teoretiske og praktiske modeller for viden, som fremmer kognitiv, fysisk, psykologisk og følelsesmæssig sundhed og velvære fra barndom til alderdom.

CRHACK LAB Foligno 4D

Italien

CRHACK LAB FOLIGNO 4D blev skabt for at hjælpe unge mennesker med at udvikle en afhængighed af innovativ tænkning og tilegne sig en bevidst digital praktisk kultur, udsætte dem i videre til de mest avancerede teknologier for at forberede dem til de nye job, der vil opstå i det næste årti.

Innovation Frontiers

Greece

Innovation Frontiers IKE er en innovativ uddannelsesteknologisk forskningsvirksomhed, der har specialiseret sig i at skabe pædagogiske, engagerende og underholdende læringsoplevelser, der inkorporerer innovation, kreativitet og gamification for at øge flowet for elever, etableret i Athen, Grækenland.

Office of Public Works

Irland

Office of Public Works (OPW) Heritage Services tager sig af 780 af Irlands vigtigste kulturarvssteder, herunder nationale monumenter og historiske parker, haver og bygninger. Vores team af dedikerede eksperter passer på de bygninger, landskaber og samlinger, vi har fået betroet, og gør dem tilgængelige for over 12 millioner besøgende hvert år, så de kan lære af og nyde dem.

Alzheimer Bulgaria

Bulgarien

Alzheimer Bulgaria Association er en non-profit organisation til gavn for offentligheden (NGO). Vores mission er at ændre holdninger, politikker og praksis i Bulgarien med hensyn til mennesker med demens og deres pårørende for at forbedre deres livskvalitet.

Spomincica - Alzheimer Slovenia

Slovenien

Spominčica - Alzheimer Slovenien (1997) er en ikke-statslig organisation med status som humanitær organisation, der har til formål at yde hjælp og støtte til personer med demens og deres pårørende, øge bevidstheden og forbinde relevante interessenter inden for demensområdet. Gennem vores aktiviteter fokuserer vi på at imødekomme de voksende behov på dette område i vores samfund, især blandt dem, der lever med demens i hjemmet og deres familiers behov.

Viborg Museum

Denmark

Viborg Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum med ansvar for arkæologi og moderne historie i Viborg kommune. Viborg Museum ejes og drives af Viborg Kommune.

Associerede partnere

Dem arbejder vi med

You should know

Om Alzheimer

Alzheimers sygdom er den mest almindelige form for demens
Der findes ingen kur mod Alzheimers sygdom
Alzheimers sygdom er ikke en naturlig aldringsproces
Hastigheden, hvormed sygdommen udvikler sig, afhænger meget af kvaliteten af pleje og støtte

Hvordan kan det digitale og kunsten hjælpe?

Kunst giver personen med demens, og ikke kun det, en mulighed for at omstrukturere sin tilstand, hvilket hjælper med at forbedre den generelle tilstand af velvære og dermed hans eller hendes livskvalitet.
Kunst og kultur har en iboende værdi både for udviklingen af kognitive aktiviteter og for dyrkelsen af intense sociale relationer og dannelsen af personen i bredeste forstand.
Det digitale er en stor ressource for skrøbelige og handicappede mennesker. Det giver dem et vindue ud til verden og hjælper dem med at bekæmpe ensomhed og isolation.
Det digitale er en af nøglerne til at fortolke Alzheimers i det moderne samfund.
Kontact

Kom i kontakt

Agreement number: Nr 2021-1-IT02-KA220-ADU-000027077

The Erasmus+ Program

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.

© artzheimer.eu. All Rights Reserved. Designed by CRHACK LAB F4D