AIDA reference image
За проекта

Alzheimer patients Interaction through Digital and Arts

Съществуват много критични въпроси, свързани с наличните услуги за възрастни хора с болестта на Алцхаймер и техните семейства и болногледачи, които често се намират в ситуация на самота и изолация, която се влоши още повече поради ограниченията на Covid-19. Обществото трябва да им даде възможност да живеят в приятелски, приобщаващи и уважаващи общности, като насърчава дейности, които биха могли да премахнат бариерите, които им пречат да да участват в социалния живот. AIDA се фокусира върху ключовите компетентности, необходими за участващите специалисти да си сътрудничат и да се насочат към създаването на обща оперативна методология.

Защо AIDA?
Резюме

Какво правим

Цели

Изпълнение

Очаквани резултати

Резултати

Какво предоставяме

Методология AIDA

Пилотна фаза

AIDA Mozilla Hubs

ПАРТНЬОРИ

Запознайте се с партньорите по проекта

Fondazione Patrizio Paoletti - RINED

Италия

Координатор на проекта. Изследователският институт по неврология, образование и дидактика (RINED) е част от Фондация "Патрицио Паолети" (FPP), която е италианска фондация, регистрирана в Националния регистър за научни изследвания към Министерството на образованието, университетите и научните изследвания (MIUR). Основната цел на RINED, както и на FPP като цяло, е да индивидуализира нови теоретични и практически модели на познание, които насърчават когнитивното, физическото, психологическото и емоционалното здраве и благополучие от детството до старостта.

CRHACK LAB Foligno 4D

Италия

CRHACK LAB FOLIGNO 4D е създаден, за да помогне на младите хора да развият пристрастеност към иновативно мислене и да придобият съзнателна дигитална практическа култура, излагайки ги на на най-модерните технологии, за да ги подготви за новите работни места, които ще се появят през следващото десетилетие.

Innovation Frontiers

Гърция

Innovation Frontiers IKE е иновативна изследователска компания в областта на образователните технологии, специализирана в създаването на образователни, ангажиращи и забавни учебни преживявания, които включват иновации, креативност и геймификация, за да подобрят процеса на обучение на учащите се, създадена в Атина, Гърция.

Дирекция "Обществени дейности"

Ирландия

Отделът за културно наследство на Дирекция "Обществени дейности" (OPW) се грижи за 780 от най-важните обекти на културното наследство на Ирландия, включително национални паметници и исторически паркове, градини и сгради. Екипът ни от отдадени експерти се грижи за поверените ни сгради, пейзажи и колекции и ги предоставя на над 12 милиона посетители всяка година, за да се учат от тях и да им се наслаждават.

ГС „Алцхаймер – България“

България

ГС "Алцхаймер - България" е организация с нестопанска цел в обществена полза (НПО). Нашата мисия е да променим нагласите, политиките и практиките в България по отношение на хората с деменция и техните болногледачи, за да подобрим качеството им на живот.

Spomincica - Алцхаймер Словения

Словения

Spominčica - Алцхаймер Словения (1997 г.) е неправителствена организация със статут на хуманитарна организация, чиято цел е да предоставя помощ и подкрепа на хора с деменция и техните болногледачи, да повишава осведомеността и да свързва съответните заинтересовани страни в областта на деменцията. Чрез дейността си ние се фокусираме върху задоволяване на нарастващите нужди в тази област в нашето общество особено сред хората, живеещи с деменция у дома, и нуждите на техните семейства.

Община Виборг

Дания

Музеят във Виборг е културно-исторически музей, отговарящ за археологията и съвременната история в община Виборг. Музеят Виборг е собственост и се управлява от община Виборг. Музеят във Виборг извършва дейности по разпространение на информация в Катедралния район и в други обекти на културното наследство в община Виборг, а също така управлява обектите за посетители Hvolris Iron Age Village, The Five Halders и E Bindstouw.

АСОЦИИРАНИ ПАРТНЬОРИ

Ние работим с тях

Трябва да знаете

Oтносно Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е най-разпространеният вид деменция
Болестта на Алцхаймер не се лекува
Болестта на Алцхаймер не е естествен процес на стареене
Темпото на развитие на болестта зависи в голяма степен от качеството на грижите и подкрепата

Как цифровите технологии и изкуството могат да помогнат?

Изкуството предлага на човека с деменция, a и не само на него, възможност да преструктурира състоянието си, като спомага за подобряване на общото му състояние и съответно на качеството му на живот.
Изкуството и културата имат вътрешна стойност както за развитието на когнитивните дейности, така и за култивирането на интензивни социални отношения и формирането на личността в най-широк смисъл.
Дигиталните технологии са голям ресурс за слабите хора и хората с увреждания. Тя им предлага прозорец към света, като им помага да се борят със самотата и изолацията.
Дигиталните технологии са един от ключовите фактори за разбирането на болестта на Алцхаймер в съвременното общество.
КОНТАКТИ

Свържете се с нас

Номер на споразумението: Енергийна ефективност": Nr 2021-1-IT02-KA220-ADU-000027077

The Erasmus+ Program

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Този уебсайт отразява вижданията единствено на автора и Комисията не носи отговорност за каквато и да е употреба на съдържащата се в него информация.

© artzheimer.eu. All Rights Reserved. Designed by CRHACK LAB F4D